Bulgariens övergivna barn - återbesöket



Brittisk dokumentär från 2009. Kate Blewettes besökte barnhemmet i byn Mogilino där 75 oönskade barn fanns. Hennes dokumentär väckte stor uppmärksamhet och i det här programmet återvänder hon till byn för att ta reda på hur det gått för barnen.

Usch jag blir illa berörd, personalen gör inget för att stimulera barnen, maten  är inte näringsrik och dom flesta svälter ihjäl. På ett stackars barn hade dom skurit av tummen för att denne sög på den för mkt och den andra såg svampig ut.

En annan lite flicka hade sköra ben och att det var av brydde sig inte personalen.

En flicka som var 14 år hade precis flyttat dit för hennes mamma inte orkade med henne längre pga autism, hon hade gått i skola och lärt sig mycket men håller nu på att bli institutionskadad, skrev brev till sin mamma, personalen postade dom aldrig för mamman ville inte ha några.
Flickan som heter Didi har nu fått flyttat till ett annat hem där hon kommer ut och kan gå i skola igen för likasinnade. Hon är duktig i skolan. Har vänner och mår bra.
Didi


Även flickan Vasky som var blind har fått flytta till ett annat hem och där bli hon omhändertagen väl och mår bra igen. Sjunger och dansar.
Vasky


Så här kunde dom få sitta i timmar.

Pojkarna Milen och Misho har det oxå bättre, Milen har lärt sig teckna eftersom han inte kunde prata.
Idag har han ett jobb och dom planerar en resa.

Milen och Misho bor idag på ett bra gruppboende.

48 barn är flyttade från Mogilino och 25 bor kvar men får nu bättre omvårdnad.


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Massage

Bakning